CA

Bombers de Mallorca

El vostre servei d'emergències

El Consell de Mallorca inverteix 115.000 € per millorar l’eficiència energètica dels parcs de bombers

El Consell de Mallorca inverteix 115.000 € per millorar l’eficiència energètica dels parcs de bombers

(20/05/2024)

S’instal•laran panells solars fotovoltaics als edificis dels Bombers de Mallorca per minimitzar les emissions de CO2 i reduir el consum elèctric

El Consell de Mallorca, a través del Departament d’Hisenda i Funció Pública, farà una inversió de 115.000 € per millorar l’eficiència energètica als parcs dels Bombers de Mallorca. Aquesta actuació, que s’emmarca en el Pla Director d’Estalvi Energètic i flota del Consell de Mallorca, segueix l’aposta ferma de la institució insular per assolir els objectius i compromisos de la UE amb objectiu 2030, així com modernitzar les infraestructures, el parc mòbil i l’equipament del servei d’emergència.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és reduir el consum de combustibles fòssils, minimitzar les emissions de CO2 i augmentar la penetració d’energies renovables al patrimoni del Consell de Mallorca en la producció de 50 kWp en total. Per això, s’instal•laran panells solars fotovoltaics als sostres dels edificis. El primer parc que rebrà aquestes millores serà el d’Alcúdia, que ja té el projecte fet i ben aviat sortirà a licitació. El següent parc que rebrà la inversió serà el de Sóller.

«Amb aquesta inversió volem millorar l’eficiència energètica dels parcs de bombers. No només per reduir les emissions de CO2, millorar l’impacte i ser més respectuosos des del punt de vista mediambiental, sinó també per reduir la despesa energètica del parc. Tot per seguir millorant les infraestructures dels Bombers de Mallorca, un objectiu cabdal per al Consell de Mallorca», ha assegurat el conseller d’Hisenda i Funció Pública, Rafel Bosch.

Aquestes modificacions segueixen el model de referència dels parcs nous dels Bombers de Mallorca, que optimitza diferents variables com el sistema constructiu, la capacitat operativa, aspectes energètics o equipaments per ser més respectuosos amb el medi ambient. Aquest model és el que s’ha seguit en la reforma integral del parc de Manacor i en el projecte del parc nou de Santanyí.

Durant aquesta legislatura el Consell de Mallorca ha refermat el compromís amb els Bombers de Mallorca, amb la renovació i millora de les infraestructures, el parc mòbil i l’equipament del servei d’emergència.

La institució insular ja treballa en un pla general d’infraestructures dels bombers per modernitzar les instal•lacions dels parcs ja existents i per dotar-los dels recursos necessaris, tant de vehicles com d’equipaments. La reforma integral del parc de Manacor és en la darrera fase, ja s’ha aprovat el projecte del parc nou de Santanyí i el servei es reagruparà a la futura prefectura de Marratxí.

D’una banda, els Bombers de Mallorca han modernitzat el seu parc mòbil amb dos vehicles nous, dues bombes urbanes lleugeres (unitats molt versàtils concebudes per intervenir en incendis urbans i rescats en accidents de trànsit) més eficients i tecnològiques, que complementen la flota actual dels bombers i que els doten de millors eines per poder atendre qualsevol emergència.

De l’altra, la Direcció Insular d’Emergències ha renovat de forma integral els uniformes de protecció que utilitzen els Bombers de Mallorca durant les operacions d’extinció d’incendis en espais confinats. Són equips dissenyats amb múltiples capes que proporcionen la protecció completa requerida pels bombers en situacions d’incendi estructural.

A més, els Bombers de Mallorca han fet una aposta ferma per la formació continuada i l’especialització del cos. Durant el 2023 varen assolir el rècord d’activitats formatives, fins a 156 exercicis en un any. Gairebé 200 membres del cos han rebut aquestes formacions, que comporten més de 900 hores.

Bombers de Mallorca