CA

Totes les notícies

El Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma signen el conveni per a la prevenció,l’extinció d’incendis i salvament

El Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma signen el conveni per a la prevenció,l’extinció d’incendis i salvament

(28/12/2018)

El conseller de Desenvolupament Local, Joan Font i la regidora de l'àrea Delegada de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Palma, Angèlica Pastor, han signat un acord segons el qual es formalitza la col·laboració del Servei de Bombers del Consell de Mallorca amb el Servei Contra Incendis i Salvament de l’Ajuntament de Palma en matèria de prevenció, extinció d’incendis i salvament. A l’acte també hi ha estat presents la directora insular d’Emergències, Paola Van Gent i el cap de servei de Bombers del Consell, Pedro Ladaria.

Joan Font, ha destacat que “amb la signatura d’aquest conveni, les dues institucions aconseguirem optimitzar de manera conjunta els recursos disponibles i els medis materials de què disposen els seus respectius cossos de bombers. Font també ha volgut remarcar que “aquest conveni també dota de seguretat jurídica totes les intervencions que es realitzen”.

Per la seva part, Paola Van gent, ha explicat que “aquest acord suposa una consolidació i millora de la coordinació operativa dels dos serveis perquè concreta l’espai geogràfic d’actuació i defineix l’activació de recursos que es despatxaran de manera automàtica”. “Estableix el lideratge del comandament de cada actuació i a més suposa la realització d’activitats conjuntes fora de l’emergència com la realització de pràctiques per als bombers”, finalitza Van Gent.

La regidora Angelica Pastor ha explicat que aquest «conveni millorarà els recursos de treball de Bombers de Palma. Aquest any el cos de bombers de la ciutat ha intervingut en 48 serveis fora del municipi, la majoria d'actuacions s'han realitzat en Marratxi i Llucmajor». L'edil ha subratllat «que des de 2006 no se signava un acord d'aquestes característiques que beneficiarà als ciutadans de Palma i els municipis pròxims».

Per prestar el Servei que establert en el conveni i, com a compensació per l’aportació major de mitjans i serveis de l’Ajuntament de Palma, el Consell de Mallorca aportarà una quantitat de 299.813,95 euros anuals per cada any de vigència d’aquest Conveni. Aquesta quantia s’ha de destinar obligatòriament per invertir-la a adquirir mitjans específics per al SCIS de Palma. Així, atès que es preveu una vigència inicial de quatre anys, la despesa total inicial pel període comprés entre les anualitats 2019 i 2022 serà d'1.199.255,8 €.

Finalment es crearà una comissió mixta de seguiment integrada per 3 representants tècnics de cada una de les parts, designats respectivament pel president del Consell i pel batle de Palma.