CA

Totes les notícies

Més de 1.300 corredors prenen part a la Cursa Bombers de Mallorca

Més de 1.300 corredors prenen part a la Cursa Bombers de Mallorca

(17/11/2019)

Gran èxit de participació de la tercera edició de la prova celebrada a Santa Ponça, on també hi ha hagut exhibicions del cos de Bombers i jocs infantils.

1.314 corredors han participat en la tercera edició de la Cursa Bombers de Mallorca que s’ha disputat avui diumenge a Santa Ponça. Una prova organitzada per la Direcció Insular d’Emergències del Departament d’Hisenda i Funció Pública del Consell. A part de la cursa principal, hi ha hagut categories per a menors, diferents exhibicions del cos de Bombers de Mallorca i jocs infantils.

La cursa s’ha dividit en dues categories, de cinc i deu quilòmetres, i s’ha dut a terme per un circuit urbà pels carrers de la localitat de Santa Ponça. Els vencedors de la prova dels cinc quilòmetres han estat Ayyoub Boulfoul, amb un temps de 16:17
i Maica Rodríguez Suarez, amb 18:48. Els guanyadors de la cursa dels deu quilòmetres han estat Diego Martinez García, amb un temps de 32:53 i Maria Jose Medina Ferrer, amb 37:49. El conseller d'Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, el director insular d'Emergències, Francesc López i el cap de servei dels Bombers, Pedro Ladaria, han entregat les medalles.

La prova també ha tingut una categoria de bombers, en la qual ha participat Miquel Enseñat, membre del cos de Bombers de Mallorca, actual campió d’Europa d’Ironman en distància llarga en la categoria de 45 a 49 anys. Quatre bombers han disputat la cursa duent a sobre tot l’equipament reglamentari.

Seguint el caràcter festiu de l’esdeveniment, també s’han disputat curses destinades als més joves, amb sis categories. La distància del circuit s’ha adaptat a l’edat dels participants. Una vegada han finalitzat les curses, tots els corredors i corredores han rebut una medalla. Per acabar la festa, hi ha hagut jocs infantils i castells inflables per als més petits.

Els Bombers de Mallorca han aprofitat l’ocasió per acostar a la societat mallorquina les tasques que desenvolupen en les emergències, fent diferents exhibicions. Hi ha hagut una mostra de vehicles i s’ha fet un simulacre d’excarceració d’un vehicle accidentat i una demostració d’extinció de foc. Així mateix, el Cos de Bombers ha fet arribar a la ciutadania un missatge de prevenció, per evitar incendis i accidents en els domicilis i en la vida quotidiana.