CA

Totes les notícies

Comença el curs bàsic de capacitació per a bombers del Consell

Comença el curs bàsic de capacitació per a bombers del Consell

(01/09/2022)

Es tracta de la darrera fase de les oposicions al Servei de Bombers de Mallorca

El conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, ha presentat avui dematí el curs bàsic de capacitació per a bomber-a conductor-a del Consell de Mallorca, darrera passa del procés selectiu del Servei de Bombers de Mallorca.

Amb aquesta formació es conclourà el concurs oposició per cobrir 32 places del Servei de Bombers de Mallorca, la major oferta de places al cos de bombers dels darrers 15 anys a la institució insular. El curs, que comença avui mateix, consisteix en una part teòrica i una altra de pràctica. La formació és obligatòria i eliminatòria per poder formar part del Servei de Bombers.

El conseller d’Hisenda i Funció Pública ha destacat que «amb les 32 places de l’oposició es cobriran gran part de les vacants que s’han anat generant, cobrint-se la resta amb personal interí de la nova borsa habilitada a tal efecte. D’aquesta manera queda palès el compromís del Consell de Mallorca amb un servei essencial com és el que ofereixen els bombers i bomberes de Mallorca». A la presentació també han assistit el director insular de Funció Pública, Antonio Espases, i el director insular d’Emergències, Pedro Orfila.

32 alumnes faran el curs. Són els que han obtingut major puntuació al procés d’oposicions, i que no disposaven d’aquesta formació específica, després d’haver-se fet el qüestionari de la part general i específica, les proves físiques, l’avaluació psicològica i el concurs de mèrits.

El curs disposa de 8 mòduls, més de 70 assignatures i una durada de 670 hores, de les quals 478 són pràctiques. Les temàtiques principals de la formació són el control i l’extinció d’incendis, el salvament i rescat, tècniques i maneig de recursos, fenòmens naturals i antròpics, entre d’altres.
La formació serà a càrrec de 43 professors, a més de personal col·laborador. La part teòrica es durà a terme a la sala d’actes de la Llar de la Joventut, mentre que la part pràctica es farà als parcs de bombers, a diferents escenaris de l’illa, i, fins i tot, en alguns indrets de la península.

Aquesta convocatòria d’oposicions permetrà consolidar la plantilla del Servei de Bombers de Mallorca amb 32 places fixes i, a més, també servirà per crear una borsa per cobrir 40 places noves.