CA

Totes les notícies

El departament de Mobilitat i Infraestructures fa feina per restablir la normalitat a les carreteres i demana evitar els desplaçaments a la Serra perquè no es provoquin situacions de risc o inseguretat

El departament de Mobilitat i Infraestructures fa feina per restablir la normalitat a les carreteres i demana evitar els desplaçaments a la Serra perquè no es provoquin situacions de risc o inseguretat

(28/02/2023)

Iván Sevillano: «Demanen extremar la precaució en els desplaçaments i evitar aquells que no siguin per causa de força major»

Bombers de Mallorca atén més de 70 incidents relacionats amb la borrasca Juliette fins a les 8 del matí i Carreteres 198 fins el migdia

El departament de Mobilitat i Infraestructures ha atès 198 d’incidències a les carreteres per mor de la borrasca Juliette, 100 al llarg del dia d’ahir i 98 fins al migdia d’avui, la majoria d’aquests incidents provocats per acumulació de neu, inundacions i caiguda d’arbres. En col·laboració amb la Direcció General d'Emergències, Ibanat, Bombers de Mallorca, la Guàrdia Civil, la DGT  i els ajuntaments, es fa feina per restablir la normalitat i la seguretat a les vies com més aviat millor. En paraules del conseller Iván Sevillano, «demanen extremar la precaució en els desplaçaments i evitar aquells que no siguin per causa de força major perquè no es provoquin situacions de risc o inseguretat, sobretot, a la zona de la Serra de Tramuntana».

La majoria de les intervencions han tingut lloc a l'àrea de la Serra de Tramuntana però també a la zona del Llevant de Mallorca. Al detall, les carreteres afectades fins aquest migdia han estat:
Ma-10, des del 6 fins al 47,5 (Pollença-Fornalutx); Ma-1032, des del 6,5 fins al 8 (Puigpunyent); Ma-2100, km 1 fins al 18 (Bunyola-Orient); Ma-11A, des del km 16,97 fins al 27,79 (Coll de Sóller); Ma-2130, des del km 7 fins al 15 (Caimari-Lluc); Ma-2141 (Sa Calobra); Ma-2203, des del km 0 fins al 3,98 (Cala Sant Vicenç); Ma-2131, des del km 0 fins al 6,23 (Campanet-Selva); Ma-2210, des del 0 fins al 19,6 (carretera Formentor); Ma-3433, des del 0 fins al 8 (Sa Pobla-Platja de Muro); Ma-4010, des del 5 fins al 7 (Felanitx-Portocolom); Ma-4042, des del 5 fins al 6 (Capdepera); Ma-5018, des del 0 fins al 4,8 (Cura-Randa); Ma-1110, des del 9,5 fins al 17 (S’Esgleieta-Valldemossa); Ma-3321, des del 0 fins al 10,81 (Manacor-Son Serra de Marina); Ma-3201, des del 0 fins al 3,26 (Montuïri-Pina); Ma-15, km 43,1 (pas inferior de Son Nuviet), Ma-3201, km 0 fins al 3,6 (pas inferior de Son Ramon) i Ma-4011, km 0 fins al 5,26 (zona Felanitx).

El conseller de Mobilitat i Infraestructures ha volgut agrair la feina feta tant per part de les brigades de carreteres com dels equips de treball de les zones afectades, especialment de la Serra. «Una vegada més, i vista la situació d’excepcionalitat, els nostres equips han tornat a demostrar la seva professionalitat i vàlua, sempre pensant en la seguretat de tots els mallorquins i mallorquines».

Respecte a les declaracions fetes avui pel Partit Popular, el conseller Iván Sevillano ha afirmat que «ens trobem de nou amb un Partit Popular que en moments d’emergència pel temporal, a part de dir mentides, com habitualment ens tenen acostumats, dediquen els seus esforços a fer política bruta i a confrontar, tractant d’aprofitar una tempesta per rapinyar quatre vots. Nosaltres no hi entrarem en aquest joc, tenim coses més importants que fer per tots els mallorquins i mallorquines. Només dir-li al Partit Popular que es dediquen a treballar en comptes d’entorpir i escriure comunicats absurds des d’un despatx. O donen un cop de mà i es posen a fer feina, o millor que s’hi aparten i no molestin».


Sevillano ha destacat «que estem fent feina de manera molt intensa, en coordinació amb totes les administracions, i fins que no ens torni a la normalitat, ho continuaren fent». El conseller ha volgut recordar que a través de les xarxes socials del departament (@carreteresdeMca) i al visor d’incidències (bit.ly/VisorCarreteresMallorca) es pot seguir l’estat de les carreteres de manera actualitzada.

Per altra banda, un operatiu de prop de 40 bombers dels serveis centrals, centre de control i els vuit parcs estan desplegats aquest matí per atendre emergències per esgotaments, retirada d’arbres i objectes a via pública i per rescats a persones aïllades.

Els Bombers de Mallorca han atès 75 incidents relacionats amb l’episodi de neu, pluja i vent que s’ha desfermat a Mallorca des de l’horabaixa d’ahir i les vuit del matí d’aquest dimarts, provocats per la borrasca Juliette.

La majoria d’incidents han estat relacionats amb tres tipologies d’incidents: esgotaments d’aigua d’immobles, retirada d’objectes caiguts a la via pública (fonamentalment arbres vinclats) i rescats a persones que han quedat aïllades a zones de muntanya (entorn de Lluc) que han realitzat efectius del Grup de Rescat de Muntanya dels Bombers i del Grup de Rescat de Muntanya de la Guàrdia Civil.
Durant la nit la majoria d’intervencions han tingut lloc al municipi d’Escorca i Capdepera, amb incidents atesos a Alcúdia, Artà, Campanet, Sa Pobla, i Santanyí. La crescuda del cabal dels torrents durant la matinada i primeres hores del dia d’avui han provocat que els esgotaments d’aigua hagin estat les incidències més recurrents a Mallorca.

Durant tot el matí un operatiu de 40 bombers dels 8 parcs operatius, serveis centrals i sala de control s’han estat desplegant per gestionar les incidències, i es manté plenament en actiu en aquests moments. Durant el torn de matí els Bombers de Mallorca han gestionat més de 50 telefonades de ciutadans.