CA

Totes les notícies

La tercera edició de la Cursa Bombers de Mallorca es disputa aquest diumenge a Santa Ponça

La tercera edició de la Cursa Bombers de Mallorca es disputa aquest diumenge a Santa Ponça

(13/11/2019)

Es competirà en dues distàncies, cinc i deu quilòmetres, a més d’haver-hi categories per a menors i diferents exhibicions.

Aquest diumenge 17 de novembre es disputarà a Santa Ponça la tercera edició de la Cursa Bombers de Mallorca, organitzada per la Direcció Insular d’Emergències del Departament d’Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca. Com cada any, s’hi competirà en dues distàncies, cinc i deu quilòmetres, a més d’haver-hi categories per a menors i diferents exhibicions del cos de Bombers de Mallorca.

La cursa discorrerà per un circuit urbà, pels carrers de la localitat de Santa Ponça. Tant la sortida com l’arribada tindran lloc al Parc de Bombers de Calvià. La categoria de cinc quilòmetres donarà una sola volta al circuit urbà, mentre que els que disputin la categoria de deu quilòmetres n’hauran de fer dues. A hores d’ara hi ha gairebé 1.100 persones inscrites a la cursa. 

A les distàncies de cinc i deu quilòmetres hi haurà una categoria per a bombers. Entre d’altres membres del cos, a ella participarà Miquel Enseñat, un bomber-conductor del cos de Bombers de Mallorca, actual campió d’Europa d’Ironman en distància llarga a la categoria de 45 a 49 anys, campionat que es va celebrar el passat mes de juny a Frankfurt.

També es celebraran curses per als més joves, amb sis categories diferents. Tots els participants rebran una medalla, una vegada acabada la cursa. A més, hi haurà jocs infantils i castells inflables per als més petits. L’organització oferirà una àrea de serveis, amb guarda-roba, avituallament i altres assistències.

Els Bombers de Mallorca aprofitaran l’ocasió per acostar a la societat mallorquina les tasques que desenvolupen en les emergències, fent diferents exhibicions. Hi haurà una mostra de vehicles, un simulacre d’excarceració d’un vehicle accidentat i una demostració d’extinció de foc. El cos de bombers vol fer arribar a la ciutadania un missatge de prevenció, per evitar incendis i accidents a casa i en la vida quotidiana.

El recorregut exacte de la cursa passarà pel carrer del Riu Sil, Gran Via Puig Major (direcció platja), Gran Via Puig de Galatzó, plaça de Santa Ponça, avinguda del Rei Jaume I, via Creu, avinguda del Rei Jaume I, plaça de Santa Ponça, Gran Via Puig de Galatzó, Gran Via Puig des Teix i carrer del Riu Sil.