CA

Totes les notícies

Set carreteres del Consell continuen tancades pels efectes de la borrasca «Glòria»

Set carreteres del Consell continuen tancades pels efectes de la borrasca «Glòria»

(20/01/2020)

En total durant tota la jornada d'avui s'han hagut de tallar al trànsit onze vies i dos passos inferiors per acumulació d'aigua i despreniments
Els Bombers de Mallorca han rebut 144 peticions d'assistència


Set carreteres de Mallorca i un pas inferior continuen a hores d'ara tancats per les intenses pluges provocades pel pas de la borrasca «Glòria» pel centre i Llevant de l'illa. En concret, no es pot transitar per la carretera que uneix Maria de la Salut amb Llubí (Ma- 3513), tampoc per la via entre Manacor i Sa Comuna (Ma- 3321), tallada pel desbordament del torrent de na Borges, ni per la carretera entre Montuïri i Pina (Ma- 3201), la de Sant Joan a Sineu (Ma- 3232), la carretera de l'Albufera (Ma- 3433) que uneix Sa Pobla amb la Platja de Muro o la carretera de sa Cabaneta (Ma- 3017). A més, el temporal ha provocat un despreniment de pedres que ha deixat intransitable la carretera entre Alaró i Orient (Ma- 2100). S'ha reobert fa una estona el trànsit pel camí vell de Sant Llorenç (Ma- 3323).

A part d'aquestes vies també s'han hagut de tancar els passos inferiors de Vilafranca de Bonany a Manacor (Ma- 15) i el de Can Alorda. El primer d'aquest, que només ha estat tancat per precaució, ha estat obert al trànsit aquest capvespre.

Durant la jornada d'avui, les intenses pluges han obligat a restringir el pas de vehicles també la carretera entre Sant Llorenç i Son Carrió (Ma- 4021), a la que uneix Manacor amb Cales de Mallorca (Ma- 4015) i a la carretera que transcorr pel nucli urbà de Sant Llorenç (Ma-15F). Totes quatre es troben ara mateix obertes a la circulació.

En general, el centre i el llevant de l'illa han estat les zones més afectades pels aiguats que ha deixat «Gloria» tot i que en cap moment ha quedat aïllat al trànsit cap municipi.

El vent també ha causat les darreres hores i, sobretot durant la jornada d'ahir, petites incidències que han afectat la carretera de la Serra de Tramuntana (Ma- 10). Els equips d'emergències de carreteres del Consell de Mallorca va fer feina per restablir la normalitat a algunes vies afectades per la caiguda d'arbres o despreniments als termes municipals de Pollença o Estellencs. Avui han hagut d'actuar a la carretera que uneix Bunyola amb Orient per retirar una pedra de grans dimensions que ocupava la via.


Bombers de Mallorca sol.licitats per actuar en 144 serveis

En les darreres hores els Bombers de Mallorca, amb els vuit parcs actius, han realitzat intervencions arreu de tota l'illa, tot i que el número més gran d'actuacions s'han registrat a la zona del llevant. S'ha prioritzat assistència a persones i zones amb major risc, atenent persones que han quedat a dins vehicles o cases, en caigudes d'arbres i branques grosses amb situació de risc i s'ha tret aigua de la via pública, pàrquings o habitatges particulars. S'ha intervingut, juntament i en coordinació amb els serveis d'emergències de Carreteres del Consell de Mallorca i altres serveis d'emergències, en despreniments a la calçada i desbordament de torrents.