CA

Som i feim

Som i feim

Els Bombers de Mallorca són professionals encarregats d’'atendre i solucionar els incidents i les emergències que sorgeixen dels diferents tipus de sinistres que es produeixen a la Part Forana de l'illa de Mallorca.

Les seves tasques van des de la pròpia extinció d’incendis, motiu pel qual es constituí el Servei de Bombers, l’any 1984, i la prevenció d’aquests mateixos, fins a l’atenció dels accidents de trànsit, que avui dia s'ha convertit en una important causa de sortida, passant pel rescat o la recerca a la muntanya, l’auxili en torrentades, i un llarg etc.

Donat que el nombre de rescats i recerques, sobretot a la Serra de Tramuntana, genera un gran nombre de sortides anuals, el Servei compta ja amb dos cossos especialitzats: el Grup de Rescat de Muntanya i la Unitat Canina.

El Grup de Rescat de Muntanya va ser creat l’any 2000; es tracta d’un grup d’elit especialitzat en l’actuació a incidents de muntanya amb persones perdudes o ferides. El GRM es manté en constant formació pel que fa a tècniques de rescat, recursos i equipaments i duu a terme un entrenament permanent tant a la muntanya com als torrents de l'illa. Els bombers que el constitueixen es concentren en els parcs de Sóller i Inca.

L’altre grup d’especialistes complementa aquest primer, i va ser creat a febrer del 2007. Es tracta de la Unitat Canina de recerca, constituïda per una sèrie de bombers cadascun d’ells responsables d’un ca especialment entrenat per al rastreig en grans àrees. Aquests cans ajuden de forma decisiva a la localització de persones extraviades.

Avui dia els Bombers de Mallorca tenen la seva seu central a l’Edifici de la Llar de Joventut del carrer General Riera de Palma. Aquest edifici acull el cos tècnic i administratiu dels Bombers, així com la Central telefònica i el magatzem, tots sota les ordres del Cap de Bombers, depenent de la Direcció General d’Emergències del Consell de Mallorca.

Cada un dels vuit parcs que composen el Servei de Bombers està integrat per un sergent, un caporal per a cada torn, a més dels propis bombers conductors. En total 200 persones en servei per atendre les possibles emergències.

 

Tràmits i procediments relacionats

Bombers de Mallorca