CA

Totes les notícies

Actuacions dels serveis d'emergències del Consell pel mal temps

Actuacions dels serveis d'emergències del Consell pel mal temps

(27/08/2019)

El Servei d'Emergència de Carreteres del Consell ha intervingut en un total de 9 carreteres de l'illa per diferents incidents relacionats amb el mal temps, sobretot al sud de Mallorca.

Hores d'ara no hi ha cap carretera tallada però els equips continuen en alerta perquè l'avís taronja es manté fins les 8 del dematí de demà. Aquest migdia s'ha hagut de tallar el trànsit a la Ma6030 que uneix Campos amb Sa Ràpita per meteorologia adversa. El tram que va des km 0,06 fins el 9,7 ha recuperat la normalitat i s'ha pogut obrir per complet després de les tasques de neteja per inundacions i arbres caiguts que han duit a terme els tècnics del Consell.

Encara es manté la senyalització a la Ma1032 que connecta Es Capdellà amb Puigpunyent, on s'ha hagut d'intervenir per netejar part d'un mur de pedra en sec que ha caigut damunt la via a causa del temporal. També continua senyalitzada la Ma6100 a l'entrada de la Colònia de Sant Jordi, on la Guàrdia Civil ha hagut d'intervenir per regular el trànsit.

D'altra banda, els Bombers de Mallorca del Consell han intervingut amb material i efectius de 6 parcs, amb 13 vehicles i 27 bombers a diferents indrets del Llevant de Mallorca, fent esgotaments d'aigua, especialment a la Colònia de Sant Jordi, i retirant arbres i altres efectes provocats pel vent al municipi de Santanyí (Cala s'Almonia, Cala Santanyí, Cala Llombards i Cala Figuera).

Aquestes intervencions s'han fet de manera coordinada amb tots els serveis d'emergències, integrants del Grup de Suport Tècnic del Pla Especial per fer front al risc de fenòmens meteorològics adversos (METEOBAL), activat davant la previsió de pluges intenses i tempestes a totes les Illes.